Dé pitch

D

Hoewel ik in het echte leven absoluut niet meer onzeker overkom, mede door ervaring en een klein ietsiepietse verkregen levenswijsheid, vind ik het nog steeds lastig een elevatorpitch te houden en schromeloos over mijn competenties uit te weiden. Het lijkt wel of ik voordien reeds op slot ga. Dat zijn niets dan zenuwen. En die zenuwen wil ik rap kwijt. Tijdens dat gesprek.

Mijn moeder stelt immer niet voor niets: “Ik wou dat je je in het echte leven eens net zo opstelde jegens anderen als dat je tegenover mij doet!” 😉

De hele sollicitatiemikmak komt dan natuurlijk voorbij, en het lijkt me wel eens leuk om gewoon in een elevatorpitch te roepen:

Hallo, ik ben Irene, woon samen met een kat die mij heropvoedt, in Haarlem. Ik ben momenteel op zoek naar een baan, niet per se bij uw bedrijf dan wel instelling, maar gewoon voor de centen. Ik wil daarmee ook nog eens leuke dingen doen naast het werk. Als hobby heb ik grafische vormgeving, webdesign en badminton, waarbij het er vrij fanatiek aan toegaat, in plaats van een beetje over en weer te shuttelen.” 😉

Maar hee, je raadt het al: dat kan niet.

Je kunt beter niet zeggen dat je solliciteert om centjes te verdienen, nee, je moet ook nog eens je ware ambities opvoeren en lekker opscheppen over jezelf. Terwijl ik denk, dat we allemaal best gebaat zijn bij een beetje eerlijkheid. Om nog maar niet te spreken over directheid.

Dus mijn elevatorspeech (ja sorry, ik moet oefenen nu) gaat dan als volgt:

Hallo, ik ben Irene, woon samen met een kat, in Haarlem. Ik ben momenteel op zoek naar een baan voor de langere termijn. Ben goed in projectmatig werken, en kan relatief goed omgaan met veranderende omstandigheden. Ik kan zeer snel schakelen en daarmee inspelen op nieuwe situaties. Ik zal me het prettigst voelen in een omgeving waarbij presteren, zelfsturing en stimulatie hoog in het vaandel staan. En daarnaast badminton ik op competitieniveau.

Nu mag ik van geluk spreken dat de recruiter (van CTalents) me niet alleen goed heeft voorbereid, maar ook dat ook hij tijdens dat aankomende gesprek aanwezig zal zijn. Dat schept reeds wat zelfvertrouwen.

Maar dan toch… wish me luck

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

Door Irene