Gelukkig nieuwjaar!

G

Terwijl de wereld het oudejaar inluidde, volgens mij voorzien van veel appelflappen en champagne en niet te vergeten dat verduivelde luide vuurwerk, lag ik er al vroeg in. Ik werd nog net op tijd voor middernacht wakker om even wat gelukwensen de wereld in te sturen, telefonisch. Tja, het is maar een manier. Normaliter vier ik het liever ook op een andere wijze.

Heb zelfs de oudejaarsconference gemist. Nu dat is al heel wat, voor mij persoonlijk. Ben immers altijd maar al te nieuwsgierig wat zo’n conferencier weet te brouwen van al die ellende om ons heen.

Ondertussen neem ik me dit jaar nadrukkelijk wel voor me aan mijn goede voornemens te houden. Want ik heb er nogal wat.

Eén daarvan en de belangrijkste notabene, is eindelijk eens voorgoed stoppen met roken. Ben uiteraard ook niet geboren met een sigaret in mijn mond. Jawel, ik heb er zo langzamerhand een haat-/liefdesverhouding mee. Overal ligt shag. In mijn hele huis vind je sporen van die shag. Ik stop dus nu met behulp van een praktijkverpleegkundige van mijn huisarts. Daartoe neem ik me voor een apart dagboek bij te houden. En te beginnen met nicotinepleisters. Nee, niet van die zware want daar werd ik voordien gewoon misselijk van. Ik rook altijd al hele magere shaggies, dus wellicht dat ik het dan met minder afkan.

Over een andere boeg, ben ik voornemens om mijn appartement eens wat anders in te delen. Voornamelijk uit minimalistisch oogpunt. Er kan best wel wat weg. Het mag best wel wat mooier. Te beginnen met mijn badkamer, want de tegels ga ik gewoon beschilderen. Ooit, toen ik hier pas kwam wonen had ik die lelijke voegen geel gekleurd. Een hels karwei, en absoluut niet aan te raden, trouwens. Overigens heb ik een bloedhekel aan kuisen, maar zelfs daar mag hier wel wat verbetering in komen.

En op persoonlijk vlak neem ik me voor wat meer nee te roepen, en wat minder te piekeren. Met name dat laatste want wat ik ook pieker het wordt nooit de realiteit. De dingen hebben de gewoonte zich toch net iets anders te manifesteren dan dat ik ooit voor mogelijk hield. Dat zou me positief mogen verbazen, in plaats dat het me onthutst. En dat doet het dan ook. Ik vergeef mezelf dus hierbij voor alle keren dat ik ‘s nachts meen wakker te moeten liggen, terwijl dat niet nodig was. En ga dat voor nu anders doen.

Welke voornemens heb jij voor 2024? En kun je dat hieronder in de reacties delen? Ik hoor het graag.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

Ik wil reageren

Door Irene