Zoek
Sluit dit zoekvak.

Komt een vrouw bij de garage

woman wearing a black bra sitting on a garage floor and posing with a white vehicle
Photo by Maria Helena Mazuroski on Pexels.com

Vanmorgen mocht ik me reeds in alle vroegte melden bij een garage. Mijn sleutelbediening weigert en steigert namelijk bij het op slot doen van de auto. Openklikken doet het overigens nog wel.

Ten eerste mocht ik voor een uurtje analyse al € 100,= neertikken. Ten tweede was de voorgestelde reparatie van dusdanige hoogte dat ik alweer het gevoel krijg belazerd te worden. Maar natuurlijk is dat te wijten aan mijn eigen onkunde. En misschien heb ik ook wel een ietsie pietsie vooroordeel ten aanzien van mijn eigen positie als vrouw daar in een mannenwereld. Men kan mij immers van alles wijsmaken. En dat vind ik erg nadelig met name voor mijn knip, en daarnaast ook voor mijn toenemende gebrek aan vertrouwen.

Ik herinner me dan ook van een eerdere keer dat een van de riemen onder de motorkap (; -)) stuk was gegaan, en dat de monteur daar twee uur montagekosten plus de kosten voor de riem berekende. Toen ik ietwat teneergeslagen thuiskwam en mijn broer (die erg handig was) hiervan hoorde, pakte hij de telefoon op en belde de garage dat hij zou solliciteren bij hun omdat hijzelf het klusje wel binnen een kwartiertje kon klaren. Toen ik vervolgens de auto kwam ophalen was de factuur gehalveerd. Ik bedoel maar…
En zo kan ik nog een aantal keren oproepen waarna ik het gevoel kreeg qua centjes het schip in te moeten gaan.

Nu heb ik dan eindelijk zelf ingegrepen, en gezegd dat of ik vraag om een second opinion elders, of ze leveren het dan tenminste ‘tweedehands’ met het risico dat ze geen garantie kunnen afgeven natuurlijk.

Hoe dan ook, ik vind het echt reuze jammer allemaal dat ik bij voorbaat al nerveus kan worden om een garage te betreden met een vraag. Krijg nu niet echt het gevoel dat eerlijke en transparante praktijken gehandhaafd worden en dat klanten, ongeacht hun geslacht, met respect worden behandeld. Ik vermoed zomaar dat ik niet de enige ben op dit vlak.

Post delen mag:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden