Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omkat #1001

coffee writing computer blogging
Photo by Negative Space on Pexels.com

Van de week had ik een nieuwe vrijwilligersklus. Heel leuk. De website van een school hier in het Haarlemse moest wat opgeleukt worden. Dus toog ik aan de slag. Het is nog niet officieel ‘live’ gegaan, dus kan ik het hier nog niet melden, maar ik ben er maar wat trots op. Nu al.

Vroegah was alles beter, ook bloggen

Ondertussen krijg ik dan zoveel inspiratie, en het heeft best wel een poosje geduurd sinds mijn laatste omkat, dus bij dezen krijg je een gezelliger format te zien.
Ook eentje waarbij minder de nadruk ligt op afbeeldingen. Ik vind het altijd maar een gedoetje om een goede afbeelding bij een post te vinden, voornamelijk omdat ik over persoonlijke zaken blog. Daarnaast vind ik dat zo’n afbeelding veels te nadrukkelijk aanwezig is.
De plek waar zo’n afbeelding staat is altijd glad verkeerd. Ik zie graag eerst de titel en meta, daarna pas een afbeelding en liefst kleiner dan de tekst, waar wat mij betreft juist de nadruk op moet liggen.

Bovendien mis ik het ouderwetse van de vroegere uitstraling van blogs. Zo rond 2002 was het bijna een rage om je blog zo vaak mogelijk te voorzien van een nieuwe uitstraling. En ook een rage om zo vaak mogelijk te bloggen over je belevenissen dan wel te linkdumpen. Wat mij betreft, mag die fase weer zo snel mogelijk terugkomen in de Blogosphere.

Men noemt het blogs, maarrrrr…

Zo heb ik altijd wat moeite met die tips & trics blogs die hedentendage roelen, zeg maar. Dat is toch geen blog, dat is een verknipte how-to-magazine.
Échte blogs, die zoals maanisch.com die zijn er nog maar weinig. Zo een waar je bijna biecht over dagelijkse fenomenen die je meemaakt. Zo een waardoor de lezer achterblijft met een lach én een traan.
Natuurlijk staat het je vrij om je blog hier in de reacties te dumpen, zodat ik weer wat aangenaam leesvoer meekrijg. Bij dezen, dus graag.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

10 Reacties

  • @Dorothé, ja zeker wel. Het ligt er maar aan hoe innoverend de blogger in kwestie is, en zeker ook de onderwerpen waar men over schrijft. Het moet je wel liggen, anders lees je het niet. Gelukkig geldt dat voor alles… 😉

   • Toch kan ik van sommige bloggers alles lezen en van andere niet. Ik hou van blogs met rafelrandjes, echte mensen, niet perfect gestyled en ook mogen ze beslist niet dagelijks bloggen. Dan heb ik er al snel mijn buik van vol. Iemand zei ooit….ieder blog vind zijn eigen publiek.

 • Ik geef je gelijk! Ook ik wil graag dagelijks bloggen over alle (on)gein die ik zoal meemaak, maar het lukt me niet. Niet altijd, in elk geval. Soms heb ik m’n momenten, zeg maar. Afgelopen week is zelfs de WOT niet gelukt. (en ik had er nog wel zo’n leuke foto bij.. misschien doe ik ‘m alsnog)

  Ik ben nooit van het veranderen van m’n bloguitstraling geweest. Misschien omdat ik daar gewoon niet zo handig in ben als jij. Wel leuk, zoals het er nu uitziet. Een beetje een Engelse cottage uitstraling 🙂

  Ik probeer wel bij elke blog een foto te plaatsen. Liefst 1 van mezelf. Zijn niet van hoogwaardige kwaliteit, maar gaan wel over mij, net als m’n blog

  • @Ria: Ja ik wil het dagelijks bloggen weer gaan oppakken, voel me daar altijd goed bij.

   Als je wil kan ik je helpen met je bloguitstraling. En dank je wel.

   Ja foto’s zijn leuk, zolang ze te maken hebben met de inhoud van je blogpost. Hoe persoonlijker de post, hoe moeilijker het is om een goede foto te vinden… Ook zelf gemaakt…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden